Info

In 2017 organiseerde de derdejaars studenten van Beeldende Kunsten Sculptuur de expositie ‘Caramelo’. Deze expositie vond plaats in de expositieruimte ‘The Grey Space in the Middle’ in Den Haag.
   Voor één dag wilde ik kostbare bouwmaterialen in mijn bezit hebben. Dit idee heb ik voor bovenstaande expositie ‘Caramelo’ uitgevoerd in samenwerking met het bouwbedrijf BMN. Na uitgebreid onderzoek naar bouwmateriaal, wist ik precies in welke materialen ik interesse had. Het plan was om deze bouwmaterialen uit te zoeken, te bestellen en vervolgens te laten bezorgen bij de ‘The Grey Space in the Middle'. Hier werden deze materialen tentoongesteld waarna dezelfde bouwmaterialen de volgende dag ook weer werden opgehaald. Het ging namelijk om kostbare materialen die ik mij als kunststudente (nog) niet kon veroorloven.


Foto door: Steven de Kok


Foto door: Steven de Kok


Foto door: Steven de Kok

Het bedrijf BMN ging akkoord met mijn plan en liet al het materiaal de dag voor de expositie ‘Caramelo’ bezorgen. Alles werd door middel van een enorme kraanwagen op straat voor de expositieruimte geplaatst. De compositie die vervolgens ontstond, plaatste ik in exact dezelfde samenstelling in de expositieruimte.
   Om precies te weten hoever en in welke compositie het materiaal van elkaar lag, heb ik met een wit krijtje de contouren omgetrokken. Deze contouren waren dan ook tijdens de expositie te zien waardoor duidelijk werd dat de materialen eerst buiten hadden gelegen.
   Het schriftelijk bewijs van de materialen was een waardevol bewijsstuk, hiermee kon al het bouwmateriaal weer opgehaald worden door het bouwbedrijf. Dit bewijsstuk liet ik dan ook in een passe-partout inlijsten, waardoor het geheel er waardevol uitzag (wat het ook was). Op deze bon kon men aflezen naar welke bouwmaterialen zij precies keken als ook de waarde ervan. Na de opening werd het materiaal weer door BMN opgehaald. Met uitzondering van de transportkosten werd mij het gehele geldbedrag weer (cash) terugbetaald.


Foto door: Afraz Entessari


Foto door: Afraz Entessari

Next
An Order for a Day

May 2017
Den Haag
Installatie
500 x 400 cm