Terug

Hoi! Mijn naam is Trijntje Noske en ik ben geboren, getogen en woonachtig in Den Haag (1994).

Als kunstenaar werk ik locatiespecifiek, waarbij ik continu de directe omgeving wil betrekken om kunst voor iedereen toegankelijker te maken. Mijn werk richt zich op (tijdelijke) constructies in de openbare ruimte, deels in samenwerking en met participatie van verschillende mensen en beroepen. Zo werkte ik voor de projecten Mshenebloba, A Monument for the Absence, Renovated by Renovating en Carlos samen met inwoners van Georgië, bouwvakkers, cliënten van de GGZ Altrecht en REAKT, een maatschappelijke participatie programma voor mensen met psychische problemen of een verslavingsachtergrond. Het creëren in dialoog met gemeenschappen, andere beroepen of geïnteresseerde deelnemers is voor mij erg belangrijk. Na mijn afstuderen in 2018 aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten in Den Haag, waar ik sculptuur studeerde, richtte ik samen met Janne Schipper, Sasha Zal, Zahar Bondar, Gideon Oosten en Cyrill Rafael Vasileyv het kunstenaarscollectief ANNASTATE op. We zien onszelf graag als een doorlopend en flexibel collectief. De afgelopen jaren zijn we, met enige steun van Stroom Den Haag (voor Beeldende Kunsten), continu gegroeid. We zijn verheugd aan te kondigen dat meer artiesten zich bij ons collectief hebben aangesloten.

Als onderdeel van het Haagse kunstenaarscollectief ANNASTATE streef ik naar wederzijdse inspiratie en invloed van (startende) kunstenaars. Bij ANNASTATE zetten we samen tentoonstellingen, filmavonden, lezingen en projecten op. Ondanks onze samenwerkingen volgt ook elke kunstenaar zijn eigen individuele praktijk. Het collectief is gevestigd in een voormalig schoolgebouw in Moerwijk. In het ateliercomplex hebben we verschillende ateliers gecreëerd, zoals een metaal-, hout-, glas-in-lood en een keramiekatelier. Ook installeerden we een doka voor de ontwikkeling van foto's en een letterpress. ANNASTATE staat open voor elke samenwerking die past bij onze visie. Neem gerust contact met ons op: annastatedh@gmail.com

Een andere passie van mij is het schrijven van scripts voor theater en Muziekgroep Briza. Als theatergezelschap leggen we de nadruk op muziek en dans om kinderen van (4+) te betrekken. Met onze voorstelling “Alle fluiten, snaren en trommels” nemen we kinderen mee op een culturele reis die hen de mogelijkheid biedt om verschillende instrumenten van over de hele wereld te leren kennen. Het stuk is geïnspireerd op de allereerste show van mijn ouders die zij zo'n 35 jaar geleden speelden. Bekijk de trailer van “ Alle fluiten, snaren en trommels”. Als je geïnteresseerd bent in het volgende project van Muziekgroep Briza, neem dan een kijkje op onze website om op de hoogte te blijven van onze aankomende show “Een muzikale wereldreis”:
Voor deze show werk ik samen met twee andere alumni kunstenaars van de kunstacademie.

Website: Kay Pisarowitz
Tekst geredigeerd door: Nina Bazan
Engelse vertaling: George Bazan

ntrijntje@gmail.com
youtube
instagram