Info

Elke maand combineert Maldoror galerie twee kunstenaars om samen te exposeren in de etalage van ‘Het Sterhuis’ in Den Haag. Het Sterhuis is een filiaal van REAKT, waar men terecht kan voor geestelijke gezondheidszorg. Hier komen mensen met psychische problemen, verslaving, burn-out, een justitieel verleden of een sociaal isolement.
   Anthony Blokdijk (Maldoror galerie) heeft mij uitgenodigd om samen met Wesley Mercelina, kunstenaar bij REAKT, te exposeren. Een prachtig concept waar ik graag aan deelnam.
   Wesley Mercelina presenteerde verschillende tekeningen. Zo tekende hij anatomische tekeningen als ook schetsen met betrekking tot architectuur.

Ikzelf presenteerde vijf verschillende straatobjecten, een paal, een prullenbak, een rek waar je je fiets aan vast maakt en nog twee straatobjecten. Al deze objecten kom je tegen in de publieke ruimte, maar niet in zijn geheel. Met andere woorden: een groot deel van deze objecten zie je niet volledig aangezien deze deels onder de grond staan.
   Voor mij was dit een sterke verwijzing naar het innerlijk én het uiterlijk/fysieke van de mens. Welke lasten draagt iemand bij zich die je niet ziet? Wat houdt iemand bezig? Vertelt het uiterlijk veel of juist niet? Wat gaat er om in zijn/haar psyche?
   Zowel Wesley als ik proberen de kijker een deel te laten zien van voorwerpen en de mens die normaal niet naar de voorgrond treden. De botten/spieren van de mens, maar ook de ondergrondse gedeelten van straatobjecten. Dit had voor mij een sterk verband met het Sterhuis. Een plek zoals eerder genoemd waar mensen terecht kunnen voor psychische hulp.
   De expositie ‘Under the Skin’ was van twee november 2018 tot 2
december te bezichtigen.


Next
Under the Skin

Sculptuur - installatie
November 2018
4 m x 2 m