Info

Zaterdag 15 juni organiseerde ANNASTATE een wandeling tijdens de dag van de architectuur. Na ons evenement de “Warme Winter Wandeling” werden wij benaderd door Tim de Boer om een zomerse wandeling te organiseren.
   Het thema dit jaar was “Door andere ogen” zo was Tim de Boer benieuwd hoe wij als kunstenaars kijken naar de omgeving van Moerwijk.
   De kunstenaars van ANNASTATE gingen individueel te werk en deden research naar verschillende onderwerpen. Zo deed bijvoorbeeld Janne Schipper onderzoek naar alle vrouwelijke straatnamen en ikzelf naar alle plekken die op dat moment onder constructie stonden.

Gezamelijk kwam ANNASTATE op het idee om site-specific sculpturen door Moerwijk heen te plaatsen die de route van de wandeling zou bepalen.Gideon deelde kleine zelfgemaakte boekjes uit waar mensen doorheen konden bladeren tijdens de wandeling, Janne maakte een sculptuur gebaseerd op schrijver en dichteres Anna Bijns, Heleen plaatste een serie van drie sculpturen in een park en Trijntje installeerde een installatie “Stortkokers” in een boom gebaseerd op de bouw. Na de wandeling was er veganistisch eten in het pand van ANNASTATE gemaakt door Rafael en er was binnen een expositie te bezichtigen met werk van Zahar, Rafael, Gideon en Janne.
    De wandeling werd twee keer uitgevoerd op 15 juni met beide keren een leuke gemixte nieuwe groep mensen.

www.dvda-denhaag.nl
Next
Day of the Architecture

15 juni 2019
Den Haag