Terug

ANNASTATE ontstond op 22 Mei 2018 tijdens de afstudeerperiode van een achttal kunstenaars aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

Bestaande uit de kunstenaars: Heleen Boeken, Luuk Kuipers, Gideon Oosten, Sasha Zalivako, Zahar Bondar, Janne Schipper, Trijntje Noske, Rafael Cyrill Vasilyev.

‘Het kunstenaarscollectief ANNASTATE is op zoek naar de menselijke connectie in de kunst door middel van participatieve projecten en sociale interventies’.

Samen met een groep van acht hechte kunstenaars zijn wij actief aan het werk in Moerwijk. Allemaal met een eigen kunstenaarspraktijk gaan we zowel individueel als collectief te werk. We werken met verschillende media. Denk bijvoorbeeld aan aan fotografie, schilderen, sculptuur, performance, tekenen en film. ANNASTATE is een internationaal en multidiciplinair collectief, zo komen drie van ons uit Moskou en de andere vijf uit Nederland. Ieder met zijn/haar eigen kracht en overtuiging, versterken wij elkaar. Er worden discussies gevoerd en deze leiden tot gezamenlijke/individuele ideeën, nieuwe samenwerkingen en oplossingen.

Dankzij Stroom, een kunstcentrum die onder andere net afgestudeerde kunstenaars steunt, en hun samenwerking met het broedplaatsenbeleid (atelierruimte voor startende kunstenaars) is ons ateliercomplex mogelijk gemaakt. Het idee ontstond om er een kunstenaarscollectief te plaatsen. Wij kregen dit gebouw toegewezen voor een zeer behapbare prijs. Een kans waar wij dankbaar gebruik van maken. Het ateliercomplex is gevestigd aan de Willem Dreespark, te Moerwijk.

Het is een interessante, maar ook afgelegen plek, daar kwamen we al snel achter. Een soort eiland binnen de stadsgrenzen van Den Haag. Het ligt namelijk tussen de waterwegen, het spoor en een grote weg.

Dagelijks ontdekken we meer van Moerwijk. Zo hebben we al meerdere evenementen georganiseerd waar zowel de buurt als ons netwerk bij betrokken was.

MEDIA:

Net toen ANNASTATE ontstond werd dit stukje geschreven door Jegens en Tevenz

Ook door Metropolis M werd er een enthousiast stukje geschreven net na de opening van ANNASTATE: hier

Er werd een leuke stukje gefilmd over de warme winter wandeling door Den Haag FM. zie link

Naast de film werd er al eerder door het AD een stuk geschreven over ANNASTATE

Het broedplaatsenbeleid noemde ANNASTATE twee keer in het broedplaatsnieuws: hier
en hier

Volg ons ook op instagram @annastatedh